Vijver reinigen

Elke vijver heeft na een tijdje last van vijverslib, allerlei materiaal dat naar de bodem afzakt en daar langzaam wegrot. Het bodemslib, bestaande uit bladeren, takjes, dode waterplanten en organisch afval van vissen, moet tijdig worden verwijderd. Anders loopt u het risico op vissterfte door zuurstoftekort en ruimtegebrek, bacteriële problemen en parasieten in het water. Uw vijver ziet er door bruinkleuring van het water bovendien niet aantrekkelijk uit. Laat periodiek uw grote of kleine vijver reinigen door de specialisten van Aquajet Vlerick. Contacteer ons en uw vijver is snel weer helder en mooi.

Vijver reinigen met combiwagen die al het water en slib opzuigt

Aquajet Vlerick beschikt over een uitgebreid machinepark, dat vrijwel elke klus aan kan. Wij komen voor het vijver reinigen ter plaatse met een klassieke of compacte combiwagen die al het water en slib opzuigt. Bij grote vijvers kunnen wij meerdere combiwagens, ontwateringscontainers en kranen inzetten. De combiwagen zuigt al het water en slib op. De onderste laag slib wordt losgespoten en vervolgens ook opgezogen. De bodem is hierdoor helemaal vrij van slib en vuil. Het vervuilde water en slib wordt hierna afgevoerd naar een erkend verwerkingsbedrijf.

Leegpompen, reinigen en onderhouden van alle soorten vijvers

Aquajet Vlerick is als professioneel ruim- en ontstoppingsbedrijf gespecialiseerd in het leegpompen, reinigen en onderhouden van grote en kleine vijvers. Van siervijvers of zwemvijvers tot koivijvers, terrasvijvers en slotvijvers. Van vijvers in uw privétuin tot grote parkvijvers. Onze medewerkers hebben ervaring met elk soort vijver reinigen.

Maatregelen voorafgaande aan het reinigen van de vijver

De vakmensen van Aquajet Vlerick voeren de werkzaamheden bij het vijver reinigen met de grootste zorgvuldigheid en deskundigheid uit. Heeft u bijvoorbeeld vijverfolie in uw vijver? Om deze folie niet te beschadigen, monteren wij een aangepast hulpstuk op de zuigdarm. Daarnaast zijn er enkele belangrijke aandachtspunten voor een vlekkeloze reiniging en duurzame instandhouding van uw vijver, met behoud van de vissen, waterplanten en uitstraling van de waterplas.

  • De vijver dient voor de start van het vijver reinigen visvrij te zijn. Laat u adviseren door onze ervaren specialisten hoe u de vissen het beste tijdelijk naar een ander bassin overbrengt.
  • De waterplanten die u wilt behouden, kunt u het beste vooraf verwijderen of indammen.
  • Het leegpompen en reinigen van de vijver is een ideaal moment om de bodem, randen en/of vijverfolie te laten inspecteren op lekkage en beschadigingen.

Met tijdig vijveronderhoud voorkomt u problemen

Een vijver in de tuin of in de openbare ruimte is een prachtige toevoeging, maar deze waterplas dient wel goed onderhouden te worden. Af en toe de vijver leegpompen en reinigen is van essentieel belang voor een goede bescherming van de onderwaterflora- en fauna. U moet vooral in de herfst de waterkwaliteit en de overtollige slibvorming in de gaten houden. In de herfstmaanden komt de onderste sliblaag naar de oppervlakte. De snelheid van deze zogenaamde herfstkering moet niet worden onderschat. Met tijdig vijver reinigen en vijveronderhoud beschermt u uw visbestand, voorkomt u bacteriële problemen met het water én behoudt u een mooi uitzicht op de wateroppervlakte.

Meer informatie, advies of offerte voor deskundig vijver reinigen

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling uw vijver reinigen? De specialisten van Aquajet Vlerick komen bij grote vijvers en overheidsopdrachten eerst ter plaatse om de omvang van de werken in te schatten. Bij kleinere (privé)vijvers is het mogelijk om op basis van enkele foto’s of de afmetingen al direct telefonisch (09/38 545 29) of per e-mail (info@aquajet-vlerick.be) een richtprijs en planning mee te geven. U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen voor het ledigen en reinigen van een vijver.  Aquajet Vlerick is tevens uw adres met een permanente wachtdient voor dringende interventies.