4.7 op 5, gebaseerd op 105 recensies

Zakelijk

Horeca vetput ledigen

Horeca vetput ledigen

We kunnen uw vetafscheider reinigen en leegmaken. Zo’n vetafscheidingsinstallatie is onder meer verplicht in grootkeukens, horecazaken en vleesverwerkende bedrijven om te voorkomen dat organische vetten en oliën in de openbare riolering terecht komen. Een horeca vetput of vetvanger is trouwens niet alleen verplicht, maar ook erg handig. De kans op geurhinder en verstopte rioleringen wordt namelijk aanzienlijk verkleind. Als ze correct en tijdig onderhouden, leeggemaakt en gereinigd wordt tenminste.

Buiten de kantooruren, voor dringende interventies, zijn wij tot 22u beschikbaar.

Offerte aanvragen

In drie stappen geholpen

Wanneer laat u best uw vetafscheider reinigen en onderhouden?

Tijdig de vetafscheider reinigen en leegmaken, is vooral belangrijk voor uw eigen onderneming. Zoniet riskeert u het omgekeerde effect waarbij de vetvanger niet de riolering verstopt, maar overloopt in uw zaak.

Al geldt in de praktijk vooral het principe: “Beter voorkomen dan genezen”. Beter een extra tussentijds onderhoud, reiniging of ruiming inplannen dan te laat ingrijpen en grondig schrobwerk riskeren.

Met een onderhoudscontract hoeft u de data voor het periodiek onderhoud niet te onthouden. Dat doet onze administratie voor u. Wij nemen in dat geval spontaan contact met u op. Al blijft de keuze aan u, want ook onderhoud en reiniging op afroep is mogelijk.

Wat houdt onderhoud en ruiming precies in?

  • Alle onderdelen worden geïnspecteerd en vervangen indien nodig. De staat en de werking van vlotters, coatings, afsluitdeksels, slibvangers, eventuele elektronische onderdelen en ook de dikte en consistentie van het afvalwater en het residu zelf worden bij elke interventie gecontroleerd.
  • Ook de aan- en afvoerleidingen die aan de put of vetvanger verbonden zijn, kunnen we reinigen en/of ontstoppen.
  • De afvalstoffen en het afvalwater worden steeds afgevoerd naar erkende verwerkingsbedrijven, geheel conform de wettelijke richtlijnen. Ook daarvoor beschikken wij over de nodige attesten en erkenningen. Ook voor ADR-transport trouwens.
  • Voor elke putreiniging of lediging, ontvangt u een wettelijk attest voor uw milieuadministratie.

Wat onze klanten vertellen

Ook een opdracht voor ons?

Wenst u meer informatie over onze ruimdiensten, tarieven en onderhoudscontracten? Stuur ons dan gerust een mailtje. Voor dringende interventies neemt u best telefonisch contact op.