4.7 op 5, gebaseerd op 105 recensies

Particulier

Onderhoud & reinigen vijvers

Hebben uw vissen nog voldoende ademruimte?

Af en toe uw vijver leeg pompen en reinigen is essentieel om de onderwater fauna en flora te beschermen. Vuil en bladeren zakken immers naar de bodem en beginnen daar te rotten en te gisten. Dat kan ontaarden in zuurstofgebrek voor de vinnige bewoners. Zeker in de herfst houdt u best de waterkwaliteit en overtollige slibvorming in de gaten. In de herfst komt de onderste laag namelijk naar boven en de snelheid waarmee die zogenoemde “herfstkering” toeslaat, is niet te onderschatten.

Tijdig vijveronderhoud is nuttig voor het visbestand, maar ook voor het uitzicht. Een vijver met een gezonde bodem, ziet er nu eenmaal een pak frisser uit dan een dichtgeslibde vijver waarin de vissen niet enkel met zuurstoftekort, maar ook met plaatsgebrek te kampen hebben.

Buiten de kantooruren, voor dringende interventies, zijn wij tot 22u beschikbaar.

Offerte aanvragen

Van hele kleine tot hele grote vijvers

Bij Aqua Jet Vlerick kan u terecht om een siervijver of zwemvijver in uw privé-tuin te laten leegpompen, maar ook met de reiniging van grote parkvijvers hebben we heel wat ervaring opgebouwd.

Hoe wij een vijver leeg pompen

Voor het leegpompen van vijvers komen we ter plaatse met een combiwagen. Die gaat al het water en slib opzuigen. De onderste laag slib wordt losgespoten en vervolgens ook opgezogen zodat de bodem helemaal slib- en vuilvrij is. Alle slib en water wordt vervolgens afgevoerd naar een erkend verwerkingsbedrijf.

In drie stappen geholpen

Vijvers met vijverfolie

Om de vijverfolie niet te beschadigen, monteren we een aangepast hulpstuk op de zuigdarm.

Grote vijvers

Hiervoor kunnen we meerdere combiwagens, ontwateringscontainers en kranen voorzien.

Aandachtspunten

  • De vijver dient visvrij te zijn. Laat u adviseren door specialisten over hoe u de vissen best tijdelijk naar een ander bassin overbrengt.
  • De waterplanten die u wilt behouden, kan u best verwijderen of indammen.
  • Geen beter moment om de bodem, randen en/of vijverfolie te inspecteren op lekken en beschadigingen dan wanneer de vijver net leeggepompt is!

Wat onze klanten vertellen

Ook een opdracht voor ons?

Wenst u meer informatie over onze ruimdiensten, tarieven en onderhoudscontracten? Stuur ons dan gerust een mailtje. Voor dringende interventies neemt u best telefonisch contact op.