4.7 op 5, gebaseerd op 105 recensies

Zakelijk

Particulier

Septische put ledigen

U laat toch regelmatig uw septische put ledigen?

Om te vermijden dat uw toilet niet meer vlot doorspoelt en om geurhinder te voorkomen, laat u best regelmatig uw septische put ledigen. Hoe dikwijls en wanneer u dat best inplant, is echter moeilijk te voorspellen. Dat hangt namelijk af van het type put en van het gebruik. Voor een doorsnee gezin en een afgesloten beerput, bijvoorbeeld, is een jaarlijkse lediging aangeraden. Een septische put met twee compartimenten en een vrije afvoer hoeft daarentegen minder vaak geleegd te worden. Tenminste als er nog voldoende actieve, vuil afbrekende bacteriën in de put zitten. Twijfelt u? Dan neemt u best het zekere voor het onzekere. Neem contact op met Aqua Jet Vlerick voor advies en/of een afspraak.

Buiten de kantooruren, voor dringende interventies, zijn wij tot 22u beschikbaar.

Offerte aanvragen

Wij ledigen niet alleen septische putten, maar ook…

Bij Aqua Jet Vlerick hebben we een bijzonder uitgebreid machinepark waardoor we op bijna elke locatie, zowat elk type put kunnen leegmaken. U kan ons dus niet enkel een septische put laten ledigen, maar ook allerlei andere soorten putten.

Regenputten en regenwaterputten

Gelieve er rekening mee te houden dat de putten na lediging en reiniging niet opnieuw door ons worden opgevuld.

U kan de put opnieuw vullen met stadswater of wachten tot wanneer de put zich met regenwater vult.

Opgelet: apparaten, aangesloten op regenwater, kan u niet gebruiken bij een lege regenwaterput, tenzij u de apparaten tijdelijk overschakelt op stadswater.

Voorbehandelingsputten

  • Septische put of beerput
  • Bezinkput of verliesput
  • Decantatieput

Verzamelputten

  • Sterfput
  • Verzinkput of zinkput
  • IBA-systeem

Afscheiders

In drie stappen geholpen

Putlediging

Alle afvalstoffen (septisch materiaal, stedelijk afvalwater, horecavet, …) worden uit de put opgezogen. Dat opgezogen materiaal wordt vervolgens afgevoerd naar een Aquafin zuiveringsstation of een erkende tussenopslag of afvalverwerker. Dit gebeurt geheel volgens de wettelijke richtlijnen en we leveren ook steeds een ruimings- en/of verwerkingsattest af voor uw milieuadministratie.

Onderhoud

Wanneer we uw septische put ledigen, inspecteren we meteen het hele putsysteem. Zo worden beschadigingen en slijtage tijdig opgemerkt. Bij zo’n putonderhoud zullen we onder meer de ellebogen nakijken en correct terugplaatsen, de ontluchting testen en ook het afsluitdeksel inspecteren. Kortom, het hele putsysteem wordt grondig nagekeken en in onderling overleg kunnen de nodige onderdelen hersteld of vervangen worden.

Putreiniging

Van zodra de put leeg is, kan deze gereinigd geworden. We passen de druk en de watertemperatuur van onze hogedrukreinigers daarbij aan het type put en de aard van de vervuiling aan. Zo kunnen we een optimale reiniging garanderen en beschadiging vermijden. We reinigen trouwens niet enkel de put. Ook de aan- en afvoerleidingen worden uitgespoten om eventuele verstoppingen te verhelpen.

 

Wat onze klanten vertellen

Ook een opdracht voor ons?

Wenst u meer informatie over onze ruimdiensten, tarieven en onderhoudscontracten? Stuur ons dan gerust een mailtje. Voor dringende interventies neemt u best telefonisch contact op.