Industriële reiniging & wateroverlast

Home » Onze diensten » Voor bedrijven en openbare besturen » Industriële reiniging & wateroverlast

Industriële reiniging zoals het hoort

Industriële pijpleidingen, productieleidingen, wachtbekkens, silo’s of tanks reinigen? Ook daarvoor hebben we bij Aqua Jet Vlerick alles in huis. Een uitgerust machinepark, een halve eeuw ervaring, de nodige expertise en alle erkenningen en attesten om dat te ondersteunen… Dat zijn onze tools om bijna elk type industriële reiniging correct en geheel conform alle veiligheids- en hygiënenormen uit te voeren.

Vacuüm- en hogedrukreiniging voor industriële toepassingen

Voor industriële reiniging passen we vooral de vacuüm zuigtechniek of hogedrukreiniging toe of een combinatie van beide.

Met de vacuümtechniek kunnen we zowat alle opslagtanks, vaten, leidingen, rioleren, vijvers en kelders leegtrekken. De opgezogen residu’s en het spoelwater worden verzameld en afgevoerd naar een erkend verwerkingsbedrijf.

Met hoge druk gaan we de silo, leidingen of tanks reinigen. Daarbij wordt zowel de druk als de temperatuur heel precies aan het te reinigen oppervlak aangepast. We kunnen het water tot 95°C verwarmen en de druk tot 800 bar opvoeren.

Hogedrukreiniging met verwarmd water

Zeker in industriële productieomgevingen is hogedrukreiniging met warm water een echte troef. Daarmee kunnen we immers ook hardnekkige kalkaanslag in leidingen verwijderen en ook stollingsgevoelige producten zoals bijvoorbeeld chocoladeresten moeiteloos verwijderen.

Strenge veiligheidsvoorschriften? Geen probleem!

Ook in veeleisende industriële omgevingen voelen wij ons helemaal thuis. We werken steevast volgens de ISO 9001, ISO 14001  en VCA richtlijnen, maar houden ook rekening met uw interne veiligheids- en hygiënevoorschriften en procedures. Bij voorkeur bespreken we de manier van werken ook vooraf even met uw interne kwaliteitsverantwoordelijke en/of preventieadviseur. Zo kunnen we een vlotte, correcte en conforme samenwerking garanderen en ook de interventietijd tot een absoluut minimum beperken. Flexibiliteit is trouwens een evidentie, want we kunnen indien nodig ook buiten uw productie- en kantooruren instaan voor reinigingswerkzaamheden.

Wateroverlast?

We hebben niet alleen krachtige hogedrukreinigers en vacuümpompen, maar ook een zelf aanzuigende vuilwaterpomp met een debiet van maar liefst 250.000 liter per uur. Een wachtbekken overpompen of een gesprongen tank leegpompen gaat daarmee bijzonder snel. Wist u trouwens dat we een 24/7 wachtdienst hebben die op elk ogenblik kan uitrukken voor dringende interventies?

Graag wat referenties?

Uiteraard kunnen we referenties van corporate klanten in specifieke sectoren voorleggen. U hoeft ons enkel even te contacteren om die te ontvangen of om meteen een vrijblijvende prijsofferte aan te vragen.

Home » Onze diensten » Voor bedrijven en openbare besturen » Industriële reiniging & wateroverlast